Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Συκωτάκια κοτόπουλο κοκκινιστά

Χρόνος παρασκευής 45'

Υλικά
750γρ συκωτάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
1 κουταλιά του γλυκού φασκόμηλο
1/2 φλυτζάνι λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι-πάπρικα-κίμινο
1/2 κουτί συμπικνωμένος χυμός τομάτας
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί


Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε σκόρδο-κρεμμύδι με το λαδάκι.
Μόλις ξανθίνουν ρίχνουμε μέσα τα συκωτάκια ,τα σωτάρουμε 5 λεπτά ,συμπληρώνουμε μπαχαρικά ,αρωματικά ,ντομάτα ,κρασί.
Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 40 λεπτά περίπου συμπληρώνοντας όποτε χρειαστεί λίγο νερό.

Συνοδεύεται από ρύζι ,μακαρόνια ή πουρέ

3 σχόλια:

  1. χμ ...εχεις και μια συνταγή για παναρισμένα τηγανητά ....μιαμ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα παναρισμένα το παν είναι το μαρινάρισμα. Μια ωρίτσα μέσα σε κρασί μαζί με σκόρδο κι ότι άλλο μπαχαρικό κάνεις κέφι. ΟΧΙ αλάτι (σκάει το πανάρισμα). Μετά πάρα πολύ καλό στράγγιγμα , πέρασμα από αλεύρι ,αυγό ,φρυγανιά και στο καυτό λάδι. Αλάτισμα από πάνω μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή