Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Γαύρος μαρινάτος

1 κιλό γαύρος
4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
Μια κούπα με δυόσμο ,άνιθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε το γαυράκι από κεφάλι ,εντόσθια ,κόκκαλο
Ανακατεύουμε τα φιλετάκια με το σκόρδο ,τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά
Τα απλώνουμε σε στρώσεις σε φαρδύ τάπερ
Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ώστε να τα καλύψει και τα βάζουμε στο ψυγείο
Σε 12 ώρες ο μεζές μας είναι έτοιμος για κατανάλωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου